Factual Heroism

Makin Whoopee

DrömlägetOm att köpa hus i spanien

Har vi inte alla sett det där programmet på TV där familjer (eller par) tröttnar på att leva i en vanlig lägenhet så de får bestämma om de vill stanna i sitt eget land eller flytta utanför. Eftersom chansen för att vi skulle vara med på tv är oerhört liten så valde vi att ta saken i egna händer. Vi kollade på hus här i sverige och vi kollade även på hus i spanien, italien och frankrike. Sedan bestämde vi oss för att besöka alla städer (inte det billigaste men om ni någonsin får chansen att göra en sådan resa, så gör det!)

Vi hade tittat ut städer i alla länder som vi skulle vilja besöka och prova på att bo där ett par dagar. Det var ingen semester semester eller vad man ska kalla det, utan mer som ett studie besök. Vi hyrde bil eller moppe och åkte omkring i områdena, vi hade det så sjukt trevlig. Efter att ha besökt alla städerna vi ville så bestämde vi oss för att flytta till spanien.

Vi fastnade för en liten stad precis vid havet. Inte allt för turistigt, precis som vi önskat. Det var även viktigt för oss att bo nära havet, eftersom jag alltid har bott nära havet, gärna vid en söt liten hamn. Det har allt vi skulle kunna önska oss. Det känns så otroligt bra. Nu ska vi bara åka dit och kolla på hus. Vi skulle vilja ha ett hus på två våningar och en liten pool. Tanken är att vi ska kunna hyra ut ena våningen under turist säsongen. Vi vill även kunna hyra ut huset när vi åker tillbaka till sverige på semester eller för att hälsa på våra familjer och vänner under den vackra svenska sommaren också.